Bomba serowo-borówkowa

5 (186 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 35 min

przepis nalazłem w starych gazetach z roku 1994.

  • 35 min

Składniki:

  • 25 dag borówek
    22 dag cukru
    45 dag twarożku
    1 1/2 szklanki śmietany
    2 łyżki miodu
    2 łyżki mielonych migdałów
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Desery Twarożek

Bomba serowo-borówkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Borówki umyć i osuszyć. Kilka odłożyć do przybrania, resztę posiekać lub zmiksować z
    połową cukru. Twarożek wymieszać zresztą cukru. Śmietanę ubić, kilka łyżek odłożyć do
    dekoracji, resztę połączyć z borówkami i twarożkiem. Miód podgrzać wlać do formy i obracać nią, aż pokryje wewnętrzne ścianki.
  • 2. Mielonymi migdałami obsypać od wewnątrz formę.
  • 3. Do formy włożyć krem twarożkowy i całość wstawić na 4-5 godzin do zamrazalnika.
    Na krótko przed podaniem formę zanurzyć w gorącej wodzie.
  • 4. Bombę kremową wyłożyć na półmisek, udekorować odłożoną bitą śmietaną i borówkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować