Bomba malinowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Śmietankę kremówkę ubij z cukrem pudrem. Dodaj serek i żelatynę przygotowaną wg.przepisu na opakowaniu i ponownie zmiksuj. Masę podziel na dwie części. Kawałki czekolady roztop w rondelku. Lekko ostudź i dołóż do połowy masy śmietanowo-serowej. Całość wymieszaj.
2.Okrągłą miskę lub salaterkę (o pojemności 1,5 l i śr.21 cm) wyściel folią spożywczą. Na dno wylej masę śmietanowo-serową i powtykaj połowę malin. Odstaw do stężenia.
3.Pozostałe maliny zmiksuj z 5 łyżkami gorącej wody i suchą galaretką. Mus malinowy wylej na stężały spód śmietanowo-serowy i ponownie wstaw do stężenia.
4.Gdy masa stężeje, wylej ostatnią warstwę czekoladową.
5.Herbatniki pokrusz (w folii, używając tłuczka ) i dociskając wyłóż na masę czekoladową. Deser chłodź w lodówce kilka godzin, a najlepiej całą noc. Przed podaniem przełóż na talerzyk odwracając do góry dnem i ścigając folę. Dowolnie udekoruj.
Komentarze