Bogracz domowy

4.47 (188 ocen)

  • 2 godz.

Pyszne i sycące danie jednogarnkowe.

  • 2 godz.

Składniki:

  • * 60 dag wieprzowiny bez kości (lepsza jednak jest z wołowiny)
    * 20 dag selera
    * 2 średnie marchewki
    * 1 duża pietruszka
    * 1/2 puszki groszku
    * 30 dag pieczarek
    * 2 średnie cebule
    * 2 małe ogórki kiszone
    * 2 średnie papryki czerwone
    * 1/3 szklanki ostrego ketchupu
    * 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
    * pieprz cayenne
    * sól
    * 4 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

4.47 (188 ocen)

Bogracz domowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • bogracz 1. Mięsko pokroić w paski.
    Selera, marchewkę i pietruszkę w słupki, cebulę, ogórki i paprykę w kostkę, pieczarki w plasterki.
    Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, wrzucić mięso i podsmażyć. Do mięsa wrzucić cebulkę, chwilę podsmażyć, następnie dodać marchewkę selera i pietruszkę i wszystko razem podsmażyć.
    Przełożyć do garnka, wlać 1 szklankę wrzącej wody i dusić na delikatnym ogniu 40-60 min (w zależności z jakiego mięsa robimy).
    Pieczarki podsmażyć na dwóch łyżkach oliwy.
    Do garnka z mięsem dodać pieczarki, ogórki, paprykę, groszek, ketchup, koncentrat pomidorowy, wymieszać, doprowadzić do wrzenia, w razie potrzeby dodać jeszcze nieco wody.
    Doprawić do smaku solą i pieprzem cayenne i dusić jeszcze 15-20 min.
    Podawać z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować