• 60 min

Coś w rodzaju zupy gulaszowej :) Pyszna sycąca potrawka, która zachwyci nie jednego łasucha :)

  • 60 min

Składniki:

  • - 0,5 kg wołowiny lub innego mięsa gulaszowego
    - 30 dag selera
    - 30 dag marchwi
    - 30 dag pieczarek
    - 2-3 pietruszki
    - 3 cebule
    - 3 ogórki kiszone
    - 1 puszka groszku konserwowego
    - 1 papryka żółta, zielona, czerwona
    - 1/2 szklanki ostrego ketchupu
    - 3 łyżki koncentratu pomidorowego
    - 3 łyżki oliwy
    - przyprawy (sól, pieprz, papryka słodka i ostra)
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bogracz. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w cienkie paski, warzywa w słupki. Cebulę, ogórki w kostkę. Mięso podsmażyć krótko na oliwie. Dodać cebulę, warzywa. Podsmażyć. Przykryć pokrywką i udusić. Następnie pokroić pieczarki w plastry. Usmażyć osobno na patelni. Podsmażone dodać do mięsa i warzyw. Dodać paprykę, chwilę smażyć. Dodać ogórki, ketchup, koncentrat oraz odcedzony z zalewy groszek. Przyprawić do smaku. Wymieszać i dusić ok 20-30 minut.

    Podawać ciepły jako dodatek do chlebą bądź też ryżu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować