Bogracz

0 (0 ocen)

  • 45 min

Bogracz to nic innego jak kociołek w którym przygotujemy posiłek nad ogniskiem. Często mianem Bogracz nazywana jest zupa gulaszowaktórą w nim przygotujemy. Moje danie jednogarnkowe będzie idealnym rozwiązaniem dla osób lubujących się w survivalu, lubiących spędzaćczas na łonie natury.

  • 45 min

Składniki:

  • Składniki :

    1 kg schabu karkowego bądź środkowego bez kości
    300g pieczarek
    6 ziemniaków
    4 cebule
    1 średniej wielkości słoik papryki marynowanej
    140g przecieru pomidorowego
    pieprz
    pieprz cayenne
    3-4 ząbki czosnku
    kminek
    sól
    papryka słodka
    gałka muszkatołowa

    Dodatkowo :

    olej/smalec
    woda

Bogracz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę.
    Następnie smażymy na oleju/smalcu do miękkości.
    Dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę cebulę.
    Dusimy pod przykryciem.
    Następnie dodajemy obrane, umyte i pokrojone w kostkę pieczarki.
    Podlewamy całość wodą.
    Dodajemy obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz przecier.
    Czosnek obieramy i przepuszczamy przez praskę.
    Dodajemy do całości i przyprawiamy do smaku przyprawami.
    Całość gotujemy do momentu aż warzywa będą miękkie.
    Na sam koniec dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę.
    Podajemy na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy