Bogracz

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pyszna sycąca zupka

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 500 gr łopatki wieprzowa lub szynki,20dag pieczarek,1 cebula,2 ząbki czosnku,mały słoik papryki konserwowej,3 ziamniaki,10dag makaronu zacierek,2 łyżki koncentratu pomidorowego,2 liście laurowe,4 ziela angielskie,sól,pieprz ,papryka czerwona w proszku,kostka rosołowa,

Bogracz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę podsmażamy już w garnku dorzucamy pokrojone w kostkę mięso ,liście i ziele,podsmażamy,posypujemy papryką czerwoną dość sporo,solimy zalewamy wodą i gotujemy jak sie zagotuje dodajemy kostkę rosołową i pieczarki pokrojone w ćwiartki.Gotujemy z 30-40 min,dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki,chwilę gotujemy dorzucamy pokrojoną w paski paprykę marynowaną gotujemy do momentu ,aż ziemniaki będą miękkie na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i ugotowany makaron ''zacierka'' doprawiamy solą i pieprzem.
    Smacznego

Porady

niekiedy dodaję odrobinę octu na koniec jeżeli jest mało kwaśny

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy