Zupa A'la Strogonow z pulpecikami

4.5 (183 ocen)

  • 60 min

Przepyszna i bardzo ciekawa propozycja znanej potrawy.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki podstawowe z zestawu:
    puszka kukurydzy konserwowej,
    500 g mielonej wołowiny,
    300 g pieczarek.

    Składnik podstawowy dodatkowy:
    3 czerwone papryki.

    Składniki robocze:
    - do pulpecików:
    pół łyżeczki soli,
    bułka tarta,
    pół małej cebuli,
    łyżeczka przyprawy do gyrosa,
    przyprawa do mięsa mielonego,
    sól,
    pieprz,
    pół łyżeczki musztardy stołowej,
    olej do smażenia,
    1 jajko.

    - do zupy:
    bulion,
    szczypta lubczyku suszonego,
    ostra papryka w proszku,
    cebula,
    słodka papryka w proszku,
    sól,
    pieprz,
    2 liście laurowe,
    ziele angielskie,
    koncentrat pomidorowy ok 2 - 3 łyżek.
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa a'la strogonow z pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulkę drobno siekamy. Z podanych składników wyrabiamy pulpeciki (w razie gdyby masa była za rzadka podsypać bułką tartą), panierujemy pulpeciki w bułce tartej i smażymy na oleju.

    Paprykę oczyszczamy, kroimy na kawałki i w garnku, w którym będziemy gotować zupę lekko osoloną podduszamy aż puści sok.
    Pieczarki oczyszczamy kroimy w plasterki i podsmażamy wraz z posiekaną cebulą - dodajemy do reszty podsmażonych składników. Całość zalewamy gorącym bulionem i gotujemy. Dodajemy liść laurowy, kukurydzę, ziele angielskie. Zupę doprawiamy przecierem pomidorowym i przyprawami. Na koniec dodajemy pulpeciki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować