Boeuf Strogonow z polędwicy wg Daniela

0 (0 ocen)

  • 45 min

Ten przepis jest świetny szczególnie do podania dla dzieci ,ma fajny element dekoracji !

  • 45 min

Składniki:

  • polędwica wołowa,mąka,cebula czerwona ,koncentrat pomidorowy ,śmietana 12%,sól,pieprz ,papryka ostra ,marchewka,limonka,sałata,papryka żółta ,oregano,szczypiorek.

Boeuf strogonow z polędwicy wg daniela - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwice oczyścić ,pokroić w paski .Oprószyć mięso solą mąką ,papryką oraz pieprzem,smażyć na złoty kolor.
  • 2. .Następnie sporządzić zasmażkę z cebuli z dodatkiem przypraw dodać oregano ,dodać koncentrat i śmietanę następnie zagotować.
  • 3. polać zarumienione mięso sosem oraz dodać trochę soku z limonki .
  • 4. Dekoracja:
    wyciąć róże z marchewki ,ze szczypioru zrobić łodygę ,wyciąć paprykę w małe serce a potem ją lekko smażyć i ukształtować z niej serduszko ,ozdobić limonką.

Porady

Mięsa nie można dosmażać drugi raz

Komentarze

Podobne przepisy