Pieczarki z boczkiem

4.5 (170 ocen)

  • 40 min

Dzisiaj pokażę Wam bardzo szybką przekąskę na spotkanie ze znajomymi czy drobną imprezkę.

  • 40 min

Składniki:

  • Pieczarki:
    pieczarki (ilość według uznania)
    żółty ser np. salami
    wędzony boczek

    Dip:
    4 łyżki majonezu
    3 łyżki śmietany
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka gotowego chrzanu
    pęczek kopru
    sok z cytryny
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Pieczarki z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-053wbx7 1. Pieczarki myjemy, osuszamy. Usuwamy dokładnie nóżki, aby pozostało wgłębienie. W to miejsce dajemy starty na tarce ser. Na to kładziemy mały plasterek wędzonego boczku. Pieczemy w piekarniku około pół godziny w temperaturze ok. 150-180 stopni.
  • 2. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy majonez, śmietanę, jogurt naturalny, chrzan, pokrojony drobno koper. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Skrapiamy lekko sokiem z cytryny. Mieszamy i gotowe! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Czosnek Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować