Boczuś w słoiku

  • wyświetlono: 202 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Jeśli znudziły wam się tradycyjne wędliny,polecam Wam przepis na boczuś w słoiku.Pyszny,bardzo szybki w przygotowaniu.Po pasteryzacji może wytrzymać na prawdę długo.

  • 5 porcje
  • 150min
  • Łatwy

Składniki

1 kg surowego boczku
1 szklanka mleka
2 surowe jajka
3 ząbki czosnku
2 łyżki wegety
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Boczuś w słoiku

  • 1. Boczek oddzielić od skóry,zmielić.Dodać mleko,jajka i czosnek przeciśnięty przez praskę.Wszystko wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny.
  • 2. Po dwóch godzinach dodać wegetę i pieprz.Wymieszać i wyłożyć do naczynia żaroodpornego.Piec ok 45 minut w 180 stopniach.
  • Boczuś w słoiku3. Po upieczeniu mięsko rozbić tłuczkiem do ziemniaków.
  • Boczuś w słoiku4. Mięsko można przełożyć do słoików-wtedy trzeba je pasteryzować ok 30 minut lub od razu zjeść . Z tego przepisu wyszło mi 6 słoiczków .

Porady

Do mięska można dodać np cebulę,żurawinę lub zieleninę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

boczektaniopysznełatweszybkopasteryzacjadomowe wędlinydomowe wyrobydo słoikamięso w słoiku

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Gosiek-kuchcik

Salceson swojski do słoika

Ten salceson lub jak ktoś woli...

Domowa wędlina ze słoika.

Dodane przez: BABECZKA 35

Domowa wędlina ze słoika.

Domowa wędlina na kanapki smakuje...

kiełbasa słoikowa

Dodane przez: AnnaKoziel

Kiełbasa na kanapki ze słoika

To bardzo dobra, kiełbasa, którą...

Luksusowa mielonka ze słoika

Dodane przez: JOANNA 55a

Luksusowa mielonka ze słoika

Pyszna aromatyczna domowa wędlina.

Mielonka ze słoika

Dodane przez: czekoladka

Mielonka ze słoika na kanapki

Domowej wędliny zdecydowanie nic...

wędlina

Dodane przez: Anitka0804

Schab gotowany w mleku

Delikatna, jasna i soczysta wędlina...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE