Boczniaki w śmietance

  • wyświetlono: 3264 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Tę potrawę szybko się robi a jeszcze szybciej zjada.

Henryka
  • 20min

Składniki

25 dag boczniaków
1 duża cebula
100ml słodkiej śmietanki 18%
1 łyżka naturalnego masła
sól, pieprz mielony

Sposób przygotowania przepisu:

Boczniaki w śmietance

  • 1. Boczniaki płuczemy, osuszamy i kroimy.
  • 2. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy aż zwiędnie.dodajemy grzyby i smażymy ok. 10 min. Wlewamy śmietanę i smażymy do chwili aż śmietana się zredukuje, zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzuprzepis miesiąca

Komentarze

Podobne przepisy

Tosty z boczniakami

Dodane przez: Gregorhspeed

Tosty z boczniakami

Każdy zna wersję z pieczarkami,...

Spring Rolls

Dodane przez: Aghate

Spring Rolls z boczniakami

Wiosenne i orzeźwiające ruloniki...

Bigos z boczniakami Wigilijny

Dodane przez: Gregorhspeed

Bigos z boczniakami wigilijny

Alternatywa dla tradycyjnego bigosu.

Jaja zapiekane na boczniakach

Dodane przez: edytaha

Jaja zapiekane na boczniakach

Jeden z wielu pysznych sposobów...

Boczniaki w oleju z żurawiną i cebulą (a'la wegańskie "śledzie")

Dodane przez: zielonakuchniablog

Boczniaki w oleju z żurawiną i cebulą (a'la...

Osobiście uwielbiam boczniaki....

boczniaki po kaszubsku

Dodane przez: Kuchnia Koloru Blond

Boczniaki po kaszubsku, czyli wege śledzie

Dziś wychodzę do Was z propozycją...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE