Boczniaki w śmietance

4.46 (205 ocen)

  • 20 min

Tę potrawę szybko się robi a jeszcze szybciej zjada.

  • 20 min

Składniki:

  • 25 dag boczniaków
    1 duża cebula
    100ml słodkiej śmietanki 18%
    1 łyżka naturalnego masła
    sól, pieprz mielony
Wystaw ocenę:

4.46 (205 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Boczniaki w śmietance - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczniaki płuczemy, osuszamy i kroimy.
  • 2. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy aż zwiędnie.dodajemy grzyby i smażymy ok. 10 min. Wlewamy śmietanę i smażymy do chwili aż śmietana się zredukuje, zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować