BOCZNIAKI DUSZONE NA MAŚLE Z CZOSNKIEM ,BOCZKIEM WĘDZONYM, PIETRUSZKĄ I ŚMIETANKĄ

4.5 (199 ocen)

  • 30 min

NIEZWYKŁA KOMPOZYCJA SMAKOWA.

  • 30 min

Składniki:

  • -500 gram boczniaków
    -80 gram boczku wędzonego
    -natka pietruszki
    -3 ząbki czosnku
    -pół cebuli
    -masło
    -śmietanka 30%
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Boczniaki duszone na maśle z czosnkiem ,boczkiem wędzonym, pietruszką i śmietanką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na maśle podsmażamy boczek ,pietruszkę,czosnek i cebulę.Dodajemy pokrojone w paski boczniaki .Opruszamy mielonym pieprzem i solą.Dusimy do miękkości .Zdejmujemy z ognia ,wlewamy odrobinę śmietanki .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Duszone boczniaki

To może cię zainteresować