Boczek ziołowy z chrzanem

5 (186 ocen)

  • 20 min

Ja lubię wszystko co aromatyczne i ziołowe. Ten boczuś spełnia moje wymagania:)

  • 20 min

Składniki:


  • 1 kg chudego boczku
    Marynata:
    ½ łyżeczki tymianku
    1 łyżeczka rozmarynu
    1 płaska łyżeczka majeranku
    Po 1 łyżeczce słodkiej i ostrej papryki
    1 płaska łyżeczka soli
    1 łyżeczka chrzanu
    1łyżeczka musztardy rosyjskiej
    3 ząbki czosnku
    4 łyżki oleju
    Pieprz
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wędliny

Boczek ziołowy z chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek przecisnąć przez praskę i połączyć z pozostałymi składnikami marynaty. Natrzeć nią mięso, włożyć je do rękawa do pieczenia i marynować przez noc lub nawet całą dobę. Po tym czasie piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni z funkcją termo obiegu przez ok. 60 minut. Mięso musi być miękkie. Pod koniec pieczenia można rozciąć folię aby mięso się lekko przypiekło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować