BOCZEK ZAWIJANY PIECZONY

4.5 (148 ocen)

  • 13 godz. 40 min

Pyszne domowe mięsko na kanapki

  • 13 godz. 40 min

Składniki:

  • 0,80 do 1 kg surowego boczku
    5 ząbków czosnku
    3 łyżki majeranku
    1/2 łyżeczki soli
    1/4 łyżeczki pieprzu
    1/4 łyżeczki papryki mielonej słodkiej
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne Przystawki

Boczek zawijany pieczony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jeśli boczek jest gruby przecinamy go poziomo, nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem i papryką. Odstawiamy najlepiej na całą noc do lodówki. Zapeklowany boczek zwijamy do środka w rulon tak aby skóra była na wierzchu. Oplatamy sznurkiem spożywczym. Boczek układamy w żaroodpornym naczyniu lekko posmarowanym tłuszczem i pieczemy w 190 stopniach około 80-100 minut (czas pieczenia zależy od grubości rolady) Roladę przewracamy od czasu do czasu aby ładnie opiekła się z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Mięso Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować