Boczek w przyprawie koperkowej

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Co ja poradzę, że kocham jeść. Czym więcej kalorii, tym lepiej mi smakuje. Taki boczek ma ich na pewno wiele. A co tam kalorie, taki boczek smakuje wyśmienicie.Całej rodzinie smakował.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg. boczku surowego
    2 łyżki przyprawy koperkowej
    1 łyżka przyprawy do mięs
    1 łyżka majeranku
    1 łyżka suszonego czosnku niedźwiedziego
    1 cebula
    4 ząbki czosnku
    naczynie do zapiekania
    folia aluminiowa

Boczek w przyprawie koperkowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Boczek myję, osuszam, posypuję przyprawami oraz pokrojonymi:cebulą i czosnkiem, nacieram mięso. Odstawiam na noc do lodówki.
  • jk 2. Na drugi dzień, nakrywam boczek folią aluminiową, piekę 1,5 godziny w temp. 180 stopni. Boczek studzę, chłodny wstawiam do lodówki, na pewno będzie lepiej się kroił.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy