Boczek w majeranku

0 (0 ocen)

Domowy boczek otulony majerankiem z nutą czosnku.

Składniki:

  • kawałek surowego boczku ok. 700-800 g
    1 łyżeczka soli peklowej
    3 ząbki czosnku
    łyżka majeranku
    rękaw do pieczenia
    kilka listków laurowych

Boczek w majeranku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • boczek w majeranku 1. Boczek umyć i osuszyć, natrzeć ze wszystkich stron solą peklową i włożyć na dobę do lodówki.
    Na drugi dzień naszpikować czosnkiem, natrzeć otartym majerankiem, obłożyć liśćmi laurowymi i włożyć do rękawa do pieczenia.
    Piec w temperaturze 180*C przez 1 godzinę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie
schab w majeranku

4.5 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Schab w majeranku

Nina80 Schab w majeranku idealny na kanapki. 60 min