Boczek rolowany z polędwicą i mięsem mielonym

0 (0 ocen)

  • 16 godz.

Boczek robi furorę na przyjęciach rodzinnych.

  • 16 godz.

Składniki:

  • 1,5 kg boczku surowego, chudego bez skóry
    mała polędwica surowa wieprzowa
    30 dag mięsa mielonego
    sól
    sól do peklowania
    papryka słodka mielona
    ząbek czosnku
    pieprz
    siatka wędliniarska
    sznurek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wędliny

Boczek rolowany z polędwicą i mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płat boczku solimy solą i solą do peklowania. Odstawiamy na noc w chłodne miejsce. Mięso mielone dodajemy przez praskę czosnek sól, pieprz do smaku. Mieszamy. Rozkładamy płat boczku, posypujemy słodką papryką, nakładamy mięso mielone, na mięso nakładamy polędwicę, zwijamy ciasno, wiążemy sznurkiem, wkładamy w siatkę wędliniarską, związujemy końce i wędzimy około 3,5 godziny.

Porady

Do rolady pasują również inne farsze np: grzybowy, serowy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować