Boczek rolowany z jarmużem i czerwoną cebulą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Kawałek solidnego pieczystego mięsa, rolowany boczek nadziewany świeżym jarmużem z cebulą i czosnkiem, doskonały jako wędlina na świąteczny stół. Polecam.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • czosnkiem, doskonały jako wędlina na świąteczny stół. Polecam.
    1,5 kg chudego boczku w płacie
    6 liści jarmużu
    ½ cebuli czerwonej
    5 ząbków czosnku
    Jarzynka lub sól morska do smaku
    1 łyżka przyprawy do mięsa
    Pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane Wędliny

Boczek rolowany z jarmużem i czerwoną cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie 1. Płat boczku myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, nacieramy przyprawami z każdej strony.
    Jarmuż myjemy, usuwamy zgrubiałe łodygi, wycinając je ostrym nożykiem , cebulę kroimy w plasterki tak samo obrany czosnek.
  • Przygotowanie 2. Na boczku układamy plasterki cebuli i czosnku oraz liście jarmużu, zawijamy ciasno w roladę, zawiązujemy nićmi bawełnianymi, układamy w szklanym naczyniu żaroodpornym z przykrywą pieczemy 2 godziny w temp 180*c na grzaniu góra dół.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Jarmuż Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować