boczek rolowany nadziewany z porem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Boczek rolowany to propozycja nie tylko na świąteczny stół. Będzie też świetny na zimno, cieniutko pokrojony na kanapkę.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 1,5 kg płat surowego boczku
    400 g mięsa mielonego z indyka
    1 por
    1 jajko
    sól
    pieprz
    ząbek czosnku
    łyżeczka majeranku
    łyżka masła

Boczek rolowany nadziewany z porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso natrzeć solą, pieprzem i majerankiem. Pora pokroić w plasterki, podsmażyć na maśle. Do mięsa mielonego dodać jajko, pora, sól i pieprz, wymieszać. Rozłożyć na boczku i zwinąć w roladę. Owinąć sznurkiem bawełnianym i umieścić w blaszce do pieczenia. Piec w 200*C około półtorej godziny podlewając wytapiającym się tłuszczem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy