Boczek pieczony z czosnkiem

  • wyświetlono: 485 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

nie ma przy nim dużo pracy a jest bardzo smaczny

Kasia S
  • 1 porcje
  • 90min

Składniki

1 kilogram świeżego boczku wieprzowego ze skórą
6 ząbków czosnku
2 łyżki soli

Sposób przygotowania przepisu:

Boczek pieczony z czosnkiem

  • 1. Boczek opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem.
    Skórę ponacinać w kratkę.
    Boczek natrzeć solą.
    Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
    Natrzeć nim boczek.
    Przełożyć do rękawa do pieczenia skórą do góry.
    Szczelnie zamknąć.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 50 minut.
    Po tym czasie wyjąć, rozciąć rękaw i ponownie wstawić do piekarnika.
    Piec jeszcze 20 minut.
    Po upieczeniu ostudzić.
    Podawać z ulubionym pieczywem, najlepiej posmarowany musztardą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe przysmakiboczekczosnekMama mnie nauczyłakanapkitanie gotowane

Komentarze

Podobne przepisy

Boczek pieczony w rękawie

Dodane przez: smak i uczucie

Boczek pieczony w rękawie

Za każdym razem idealny, domowy....

Boczek rolowany pieczony w rękawie

Dodane przez: Ania321

Boczek rolowany pieczony w rękawie

Pieczony boczek w marynacie na...

Boczek pieczony

Dodane przez: czarrna

Boczek pieczony

Nie może go zabraknąć na świątecznym...

Domowa wędlina - boczek z kurczakiem

Dodane przez: ewaeu

Domowa wędlina - boczek z kurczakiem

Domowa wędlina jest najlepsza....

p

Dodane przez: KuchniaPoli

Boczek zawijany pieczony

Pyszny i aromatyczny boczek zawijany...

Boczek rolowany z jarmużem i czerwoną cebulą

Dodane przez: 2milutka

Boczek rolowany z jarmużem i czerwoną cebulą

Kawałek solidnego pieczystego mięsa,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE