Boczek pieczony z cebulką po wiejsku

  • wyświetlono: 6160 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Boczek jest bardzo pyszny i sycący z wiejskiej kuchni, na pewno zasmakuje każdemu. którzy mają ochotę na coś innego:)

GRZEGORZ BUGAJSKI

Składniki

boczek bez kości ( wieprzowina ) 1,5 kg
sól 1 łyżeczka
pieprz mielony 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżeczka
papryka mielona 1 łyżeczka
czosnek 1 łyżeczka
smalec 0.5 kostka
oliwa do pieczenia 5 łyżka
cebula 5 szt.

Sposób przygotowania przepisu:

Boczek pieczony z cebulką po wiejsku

  • 1. Boczek umyć, osuszyć, następnie natrzeć pieprzem i przyprawami. Następnie odstawić go na około 2 godzinki.
  • Boczek pieczony z cebulką po wiejsku.2. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Skórę z boczku naciąć w kratkę. Boczek obsmażyć na rumiano. Przełożyć do garnka. Podlać wodą. Włożyć pokrojone w plastry cebulki. Dusić do miękkości ok 2 godzin. po upieczeniu wyjąć i podawać z chlebem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzudania_dla_urodyszkola_babciz_roznych_stron_swiataboczek wieprzowy

Komentarze

Podobne przepisy

Boczek pieczony

Dodane przez: JOANNA 55a

Boczek pieczony

idealny z pajdą świeżego pieczywa

Pieczony boczek

Dodane przez: Konto nieaktywne

Pieczony boczek

Ten boczek śnił mi się ostatnio...

image-0ynhl5w

Dodane przez: JulkaTomeczek

Pieczony boczek

Uwielbiam pieczone domowe mięsko,...

Zawijany pieczony boczek

Dodane przez: MaskotkaOmena

zawijany pieczony boczek

po upieczeniu rozpływa sie w ustach,...

pieczeń z drobiem i cebulką

Dodane przez: klementynka

pieczeń z drobiem i cebulką

Takie domowe pieczone mięsko jest...

mini pizze

Dodane przez: Aninka88

Mini pizze po wiejsku

pyszne i chrupiące pizze

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE