PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Boczek pieczony z cebulką po wiejskuhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0002/87/b0214fa4b9cf8d17893724cbe925ce9f3dd0cfe4.jpeg46083456http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/boczek-pieczony-z-cebulka
boczek bez kości ( wieprzowina ) 1,5 kg
sól 1 łyżeczka
pieprz mielony 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżeczka
papryka mielona 1 łyżeczka
czosnek 1 łyżeczka
smalec 0.5 kostka
oliwa do pieczenia 5 łyżka
cebula 5 szt.
Sposób przygotowania przepisu:
Boczek pieczony z cebulką po wiejsku
1.
Boczek umyć, osuszyć, następnie natrzeć pieprzem i przyprawami. Następnie odstawić go na około 2 godzinki.
2.
Na patelni rozgrzać tłuszcz. Skórę z boczku naciąć w kratkę. Boczek obsmażyć na rumiano. Przełożyć do garnka. Podlać wodą. Włożyć pokrojone w plastry cebulki. Dusić do miękkości ok 2 godzin. po upieczeniu wyjąć i podawać z chlebem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze