Boczek pieczony w rękawie do chleba

4.5 (155 ocen)

  • 4 godz. 40 min

Taki boczek moja rodzina lubi do chleba

  • 4 godz. 40 min

Składniki:

  • 1 kg boczku surowego bez kości,
    Sól,
    pieprz,
    sól czosnkowa,
    pieprz ziołowy ,
    Przyprawa do wieprzowiny,
    rękaw foliowy do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Boczek pieczony w rękawie do chleba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek myjemy i osuszamy ręcznikiem. Następnie przyprawiamy z obu stron przyprawami: solą, pieprzem, solą czosnkową, pieprzem ziołowym i przyprawą do wieprzowiny. Tak przyprawiony boczek odstawiamy na 3 godziny, aby trochę przeszedł przyprawami. Przyprawiony boczek wkładamy do rękawa do pieczenia i zawiązujemy z oby stron rękaw. Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 1,5 godziny. Tak przyrządzony boczek świetnie pasuje do chleba.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować