Boczek pieczony w piwie

  • wyświetlono: 255 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Boczek pieczony w piwie

viki2903
  • 10 porcje
  • 240min
  • Łatwy

Składniki

ok. 700 g boczku surowego
1 piwo miodowe
2-3 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki czerwonej papryki, soli i pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Boczek pieczony w piwie

  • 1. Boczek nacieramy czosnkiem przeciśniętym przez praskę,papryką, solą i pieprzem i odstawiamy na co najmniej 2-3 godziny do lodówki. Następnie pieczemy w naczyniu żaroodpornym do, którego wlewamy piwo. Temperatura pieczenia 160 stopni, czas 75 minut, po tym czasie podnosimy temperaturę do 200 stopni i podpiekamy jeszcze przez 20 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

boczekwieprzowinana kanapkidomowa wędlina

Komentarze

Podobne przepisy

boczek pieczony

Dodane przez: justi2401

Domowa wędlina- pieczony boczek ziołowy

Kolejna smaczna, domowa wędlinka....

Boczek pieczony

Dodane przez: MałaMi

Pieczony boczek - domowa wędlina

Kolejna porcja domowej wędliny...

Boczek w aromatycznej mieszance

Dodane przez: Jola1977-1977

Boczek w aromatycznej mieszance

Może ktoś powie kalorycznie, tak...

boczek

Dodane przez: Kasja1986

Pieczony boczek w paprykowej posypce

Pyszny pieczony boczek w soku jabłkowy...

Boczek pieczony z czosnkiem

Dodane przez: Kasia_S

Boczek pieczony z czosnkiem

nie ma przy nim dużo pracy a jest...

Boczek wieprzowy w słoiczku.

Dodane przez: weronika63

Boczek wieprzowy w słoiczku

Boczek wieprzowy bez skóry i żeber,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE