PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Boczek pieczony po azjatyckuhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0008/59/boczek-pieczony-po-azjatycku.jpeg515598http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/boczek-pieczony-po-azjatycku
1.
Wszystkie składniki marynaty mieszamy i nacieramy nimi boczek. Najlepiej zrobić do dzień wcześniej i zostawić boczek w marynacie na całą noc.
Wyciągamy go z lodówki na co najmniej godzinę przed pieczeniem, aby nabrał temperatury pokojowej. Przed pieczeniem wyjmujemy liści.
2.
Pieczemy bez przykrycia w 180 stopniach przez 90 - 100 minut co 3o minut obracając. Jeśli wasz kawałek boczku jest gruby można wydłużyć pieczenie do 120 minut.
Ja podawałam plastry boczku z pieczonymi kolorowymi warzywami - ziemniakami, burakami i marchewką.
Porady
Olej sezamowy ma bardzo intensywny aromat, ale nie bójcie się go używać!
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze