Boczek pieczony

5 (146 ocen)

Najlepszy domowy boczek do pieczywa

Składniki:

  • boczek surowy -1kg
    sól
    pieprz
    ostra musztarda -2 łyżki
    czosnek granulowany
    majeranek
Wystaw ocenę:

5 (146 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Boczek pieczony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sól pieprz, czosnek i majeranek wymieszać razem.
  • 2. Boczek umyć, osuszyć. Natrzeć dobrze boczek z obu stron przyprawami, posmarować wierzch musztardą, włożyć do rękawa, odstawić na noc do lodówki. Następnie po tym czasie wyjąć boczek z lodówki na 2 godz.przed pieczeniem.
  • 3. Piec 60 minut w 180 stop. Przed końcem pieczenia,rozciąć rękaw, aby boczek się dobrze zarumienił.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować