Boczek pieczony

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Super domowe mięsko do chleba

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - boczek surowy (bez skóry): 2 kilogramy
    - pieprz kolorowy: 0.33 łyżeczki
    - sól do smaku ok.: 1 łyżeczka
    - sos sojowy: 2 łyżki
    - majeranek: 1 łyżeczka
    - Czosnek granulowany: 0.5 łyżeczki
    - ziołowe ziarenka smaku: 0.5 łyżeczki

Boczek pieczony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek( ja miałam bez skóry) umyć i osuszyć.
  • 2. Natrzeć wszystkimi przyprawami i odstawić na 2 godziny.
  • Boczek pieczony 3. Zwinąć w rulon,naciąć z wierzchu w kratkę, posypać majerankiem, ułożyć na blaszce i piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 1,5 godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy