,,Boczek faszerowany boczkiem wędzonym''!!!

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Wyśmienita uczta dla smakoszy ceniących smak boczku w każdej postaci

  • 2 godz.

Składniki:

  • Składniki:
    1kg boczku surowego, 10dag pieczarek, 20dak boczku wędzonego, sól, pieprz, majeranek, czosnek, chilli olej, przyprawy do mięs

,,boczek faszerowany boczkiem wędzonym''!!! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przyrządzanie farszu 1. Przygotowanie:
    1. pieczarki oczyszczamy i kroimy w kosteczkę, następnie smażymy, boczek kroimy w małą kostkę i podsmażamy z pieczarkami.
    2. boczek rozkrawamy na prostokąt, smarujemy farszem, zwijamy i obwiązujemy nicią. Posypujemy solą, pieprzem, chilli, przyprawą czosnkową oraz do mięs.
    3. Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy 2 godziny w temp 200st., boczek kroimy w plastry. Można podać z sosem czosnkowym. Smakuje równie dobrze na zimno i na gorąco!
    Rewelacja!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy