Boczek czosnkowo cebulowy

0 (0 ocen)

  • 3 godz. 20 min

Pieczyste mięso które zawsze gości na świątecznym stole tym razem o wyrazistym smaku i zapachu zdecydowanie lepszy od kupnych wędlin!

  • 3 godz. 20 min

Składniki:

  • 2,5 kg surowego boczku
    2 cebule
    1 główka czosnku
    Przyprawy:
    1 łyżka kucharka
    1 łyżeczka majeranku
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    sól pieprz czarny do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Boczek czosnkowo cebulowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zrolowane mięso 1. Boczek umyć osuszyć podzielić na dwie równe części . Cebulę i czosnek obrać cebulę pokroić w piórka, czosnek przecisnąć przez praskę natrzeć z jednej strony boczki od środka,posypać równomiernie przyprawami rozsypać cebulę ciasno zrolować.Owinąć dookoła bawełnianą nicią włożyć do rękawa do pieczenia piec około 2,5 godziny w temp 180*c.Na 15 minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw i zrumienić mięso.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Cebula Czosnek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować