Bób z pieczarkami w śmietanie

4.5 (174 ocen)

  • 35 min

Lubię zaskakiwać swoich bliskich smacznym i ciekawym daniem.

  • 35 min

Składniki:

  • 500 g bobu
    500 g pieczarek
    1 cebula
    1/2 szklanki śmietany
    2 łyżki masła
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bób z pieczarkami w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bób ugotuj w lekko osolonej wodzie.
    Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na maśle,dodaj oczyszczone i pokrojone pieczarki,podlej małą ilością wody i duś do miękkości.
  • 2. Bób odcedź,dodaj do uduszonych grzybów,zapraw śmietaną,wymieszaj,dopraw do smaku.
    Całość przełóż na kilka minut do dobrze nagrzanego piekarnika,by bób przeszedł smakiem grzybów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować