BÓB Z JAJKIEM SADZONYM

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Korzystajmy póki trwa na niego sezon, świeży najsmaczniejszy, choć nie pogardzę i takim mrożonym. Uwielbiam bób

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 25 dag bobu
    5 grubych plastrów wędzonego boczku
    1/ 2 cebuli niedużej
    sól, pieprz
    1 jajko
    świeży koperek

Bób z jajkiem sadzonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. * Bób gotujemy ok 15-20 minut w osolonej wodzie. Kiedy wystygnie obieramy.
    * Boczek kroimy w paski, obsmażamy do zrumienienia razem z posiekaną cebulką.
    * Jajko smażymy zostawiając płynne żółtko.
    * Bób mieszamy z usmażonym osączonym z nadmiaru tłuszczu boczkiem i cebulką. Wykładamy na talerz, na wierzch kładziemy jajko, posypujemy koperkiem.

Komentarze

Podobne przepisy