Bób z boczkiem i jajkiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min

Taki bób z cebulką, boczkiem i pietruszką smakuje wprost genialnie. A do tego jajko i chorizo - rozkoszny obiad!

  • 20 min

Składniki:

  • 500g bobu
    100g boczku
    50g chorizo
    1 duża cebula
    2 ząbki czosnku
    pęczek natki pietruszki
    2 łyżki masła klarowanego
    sól
    pieprz
    4 jajka

Bób z boczkiem i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bób ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Ba maśle zrumienić pokrojoną w kostkę cebulę, posiekany czosnek i boczek. Dodać bób.
    Osobno podsmażyć plastry chorizo, żeby wytopić z nich tłuszcz, dodać do bobu.
    Pietruszkę posiekać, wymieszać z bobem, doprawić do smaku.
    Jajka usmażyć lub ugotować w koszulkach.
    Na talerz wyłożyć porcję bobu oraz jajko. Podawać z grzankami lub bagietką.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy