Bób jem zawsze w wersji klasycznej , czyli ugotowany z odrobiną soli, obrany ze skórki. Dziś mały Twist :)
30 min
Składniki:
* świeże, surowe jajko
* około 150 g ugotowanego i obranego ze skórki bobu
* parówka z szynki pokrojona w plastry
* sól, pieprz
* łyżeczka oliwy z oliwek
* kilka pomidorków koktajlowych
Bób smażony z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na patelni rozgrzałam oliwę, dodałam parówkę którą obsmażyłam.
2.Dołożyłam bób i wbiłam jajko
3.Doprawiłam do smaku solą i pieprzem, wymieszałam i gotowe.
4.Całość przygotowania to około 10 minut, pod warunkiem, że bób ugotowany był wcześniej.
Potrawę wyłożyłam na talerz i udekorowałam pomidorkami, które idealnie uzupełniały smak!
Komentarze