bób podsmażany na maśle z cebulką, czosnkiem

4.98 (179 ocen)

taki bób lubimy na kolację, jest smaczny i syty, można bób obrać z łupinki, my lubimy bez obierania.............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • bób 1 kg, masło do smażenia 1/4 kostki, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 4 sztuki, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, koperek 1/2 pęczka, natka pietruszki 1/2 pęczka
Wystaw ocenę:

4.98 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bób podsmażany na maśle z cebulką, czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. bób ugotować do miękkości w nie solonej wodzie, odlać na durszlak...............

    na maśle zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek, wsypać z durszlaka bób
  • etap 2. posypać kucharkiem, pieprzem mielonym, podsmażać delikatnie mieszając z 5 minut na mniejszym ogniu, dodać posiekany koperek z natką pietruszki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować