Bób gotowany na parze

5 (2 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bób gotowany na parze to bardzo prosty, a jednocześnie idealny sposób na przygotowanie tego wartościowego warzywa.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g młodego bobu
    2 łyżeczki soli morskiej ziołowej
    2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Bób gotowany na parze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyty bób przesypujemy do głębokiego żaroodpornego naczynia, które zmieści się w parowarze. Posypujemy solą ziołową. Na wierzchu układamy łyżkę masła.
    Wstawiamy do parowaru. Timer ustawiamy na 30 minut.
    Ugotowany bób ostrożnie wyjmujemy z parowaru. Na wierzchu układamy pozostałe masło. Podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Szybka kuchnia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować