BÓB DUSZONY Z BOCZKEM

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

...

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • •0,5 KG BOBU
    •150 G WĘDZONEGO BOCZKU
    •CEBULA
    •ZĄBEK CZOSNKU
    •ŁYŻKA KONCENTRATU POMIDOROWEGO
    •ŁYŻKA SMALCU
    •ŁYŻECZKA SŁODKIEJ MIELONEJ PAPRYKI
    •1/4 SZKLANKI BULIONU WARZYWEGO
    •ŁYŻECZKA CUKRU
    •1/2 ŁYŻECZKI TYMIANKU
    •ŁYŻKA POSIEKANEJ NATKI PIETRUSZKI
    •SÓL
    •PIEPRZ

Bób duszony z boczkem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BÓB ZALAĆ WRZCĄ WODĄ,DODAĆ CUKIER ,GOTOWAĆ KILKA MINUT,AŻ TROCHĘ ZMIĘKNIE,ODCEDZIĆ. BOCZEK I CEBULĘ POKROIĆ W KOSTKĘ. W RONDLU ROZGRZAĆ SMALEC,DODAĆ BOCZEK,SMAŻYĆ,AŻ SIĘ ZARUMIENI,DODAĆ CEBULĘ,ZMNIEJSZYĆ OGIEŃ,DUSIĆ OKOŁO 5 MINUT. WRZUCIĆ BÓB,DODAĆ KONCENTRAT POMIDOROWY,PRZECIŚNIĘTY PRZEZ PRASKĘ CZOSNEK,SÓL I PRZYPRAWY. WLAĆ BULION I DUSIĆ,AŻ BÓB BĘDZIE MĘKKI. PRZED PODANIEM POSYPAĆ NATKĄ PIETRUSZKI

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy