Błyskawiczny pomidorowy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 10 min

Lubię tanio przygotować pyszną potrawę. Zupa nie wymaga gotowania, robi się ją więc w kilka chwil. To jej dodatkowa zaleta.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 litr soku pomidorowego
    2 op. sera mozzarella
    bagietka
    zioła prowansalskie
    sól
    pieprz
    bazylia do dekoracji

Błyskawiczny pomidorowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Błyskawiczny pomidorowy 1. Sok pomidorowy schładzamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Mieszamy. Mozzarellę\ kroimy w kostkę, a bagietkę w plastry
  • Błyskawiczny pomidorowy 2. Na talerze wykładamy po porcji mozzarelli i zalewamy sokiem. Posypujemy ziołami i dekorujemy bazylią. Podajemy z bagietką.

Notka redakcyjna

PP_07-2011

Komentarze

Podobne przepisy