Błyskawiczny chleb bez drożdży na sodzie

4.5 (143 ocen)

Pyszny chlebek bez zakwasu i drożdży. Długo pozostaje świeży.

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej razowej
    1,5 szklanki mąki pszennej
    1 łyżka miodu
    40 gram masła
    0,5 szklanki mleka
    2 łyżki śmietany 18 %
    1 łyżeczka sody
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Błyskawiczny chleb bez drożdży na sodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło topimy. Wszystkie składniki mieszamy i wyrabiamy na gładkie ciasto, formujemy chlebek i pieczemy w temp. 200 stopni przez 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować