Błyskawiczny budyniowiec z malinami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Powstał w trakcie kuchennych eksperymentów:)
Dla miłośników ''mokrych ciast''

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Biszkopt:
    5 jaj
    200 g cukru
    200 g mąki
    1 cukier waniliowy
    3 łyźeczki proszku do pieczenia

    Masa:
    0,5 l mleka
    2 proszki budyniowe
    3 łyżki cukru
    200 g malin

    Dekoracja:
    300 ml kremówki
    1 cukier waniliowy
    tarta czekolada
    Maliny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Torty

Błyskawiczny budyniowiec z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy z cukrami na puszystą masę. Następnie stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem, cały czas delikatnie mieszając .
    Masę przekladamy do tortownicy o średn.26 cm. Pieczemy ok.40 minut w 180 stopniach. Do suchego patyczka.
  • 2. W tym czasie zagotowujemy mleko z cukrem, odrobinkę mleka wcześniej odkładamy i rozprowadzamy w nim proszek budyniowy. Gdy mleko zaczyna bulgotać powoli wlewamy budyń, ciagle mieszając, pozostawiamy jeszcze z minutkę na ogniu i zdejmujemy. Następnie jeszcze do ciepłego budyniu wrzucamy maliny i energicznie mieszamy. Masę przekładamy na wystudzony biszkopt ( obręcz tortownicy musi być cały czas założona) .
    Studzimy . Chlodzimy w lodówce.
  • 3. Przed podaniem ubijamy śmietanę z cukrem waniliowym. Rozsmarowyjemy ją na torcie i posypujemy malinami oraz czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować