3 jajka
Jogurt naturalny-400 ml
Olej-60 ml
Mąka pszenna-300 gramów
Cukier-100 gramów
Proszek do pieczenia-1,5 łyżeczki
Truskawki-około 15 sztuk
Aromat śmietankowy
Masło i kasza manna do formy
Cukier puder
Ciasto jogurtowe z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ubijam z cukrem na jasny krem,dodaję aromat śmietankowy. Do jajecznej masy dodaję jogurt naturalny i olej, dokładnie mieszam. Mąkę przesiewam z proszkiem do pieczenia, dodaję do reszty składników. Formę smaruję masłem i wysypuję kaszą manną, wylewam ciasto.
2.Truskawki myję, kroję na połówki, wykładam na ciasto. Piekę je przez 40 minut w 170 stopniach. Po ostudzeniu posypuję cukrem pudrem.
Komentarze