Błyskawiczne ciasto z migdałami i czekoladą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

To stary, sprawdzony przepis. Zawsze się udaje. Najlepiej smakuje z wiśniami, ale można dodać dowolne owoce.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g masła
    180 g cukru
    Cukier waniliowy
    4 jajka
    125g mąki tortowej
    125 g płatków migdałowych
    1 łyżeczka cynamonu
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    100 g tartej czekolady
    Słoik wiśni w syropie lub pigwy albo gruszek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Błyskawiczne ciasto z migdałami i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miękkie masło ucieramy z cukrami, kolejno wbijając jajka.
    Następnie mieszamy wszystkie pozostałe sypkie składniki i powoli mieszamy z masą.
  • 2. 2/3 masy wykładamy do tortownicy o średnicy 26 cm lub do keksówki.
    Owoce osączamy, mieszamy z pozostałą masą i przekładamy do tortownicy.
    Pieczemy ok. 50 minut w 175 stopniach.
    Posypujemy cukrem pudrem.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Migdały Pigwa Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować