Błyskawiczne ciasto kakaowe z kaszką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Do zrobienia w kilka chwil.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Masa:
    1 litr mleka
    1 kostka margaryny
    ½ szkl cukru
    cukier waniliowy
    1 szkl kaszki błyskawicznej

    Dodatkowo:
    herbatniki maślane
    polewa/rozpuszczona czekolada
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Błyskawiczne ciasto kakaowe z kaszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Mleko zagotować, rozpuścić w nim margarynę. Wsypać cukry i mieszać do rozpuszczenia. Na koniec dodać kakao i kaszkę błyskawiczną. Gotować około 2 minut. Gorącą masę wylać na blaszkę wyłożoną herbatnikami. Masę przykryć herbatnikami. Schłodzone ciasto polać polewą lub roztopioną czekoladą.

Porady

Ciasto najlepiej zjeść w ten sam dzień. Forma: 25cm x 25cm

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować