Czekoladowa chwila - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
W dużej misce wymieszać cukier z mąką, kakao, proszkiem do pieczenia, sodą i solą. Dodać jaja, mleko, olej i wanilię, a następnie miksować przez 2 minuty na średniej prędkości. Na koniec dodać wrzącą wodę i wymieszać. Ciasto będzie rzadkie. Wylać równomiernie do wyłożonej papierem do pieczenia blachy..Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 do 35 minut, aż wykałaczka wetknięta w ciasto wyjdzie czysta. Studzić w blasze przez 10 minut. Następnie wyjąć z blachy, po całkowitym wystudzeniu przekroić na pół i posmarować dżemem i powidłami.
Masa:
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puszysta masę, dodać serek mascarpone i wyłożyć na biszkopt, przykryć drugą częścią.
Polewa:
Czekoladę i margarynę roztopić i dokładnie wymieszać, gdy przestygnie i zacznie tężeć posmarować ciasto.
Komentarze