Błyskawiczne ciasto

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Pieczenie ciast to moja specjalność

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 4 jajka
    1 1/2 szklanki cukru
    1 szklanka mleka
    1 margaryna
    4 szklanki mąki
    1 opakowanie p. do pieczenia (30g)
    300 g świeżych lub mrożonych owoców

Błyskawiczne ciasto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę roztopić w rondelku i ostudzić. Jajka i cukier utrzeć po czym dodać mleko i tłuszcz. Wszystko razem ubijać dodając porcjami mąkę. Na koniec wsypać p. do pieczenia. 2/3 ciasta wylać na blachę wyścieloną papierem do pieczenia, posmarowaną tłuszczem i posypaną tartą bułką, wyłożyć owoce i przykryć resztą ciasta. Piec około 45 minut w temp.180 . Po upieczeniu i wystygnięciu wypiek posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy