Błyskawiczna zupa fasolowa z kaszą kuskus

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Tak szybko przygotowana zupa z mrożonych warzyw, fasolki, wędliny i kaszy, jest prostym , lekkim posiłkiem. Wykonanie jej zajmuje kilka chwil, a smakuje zadziwiająco bardzo dobrze.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g. mrożonej włoszczyzny w paski
    1 puszka fasoli czerwonej - 420 g.
    4 łyżki kaszy kuskus
    15 dag. wędzonej wędliny(szynka, boczek)
    2 litry bulionu
    2 listki laurowe
    5 ziaren ziela angielskiego
    5 ziaren czarnego pieprzu
    3 ząbki czosnku
    4 łyżki oleju np. rzepakowego
    2 -3 szczypty majeranku
    sól i pieprz do smaku
    zielenina do posypania-u mnie mięta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Wędliny

Błyskawiczna zupa fasolowa z kaszą kuskus - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Na oleju podsmażam pokrojoną w kostkę wędlinę, dodaje pokrojony w plasterki czosnek, podsmażam, dodaję bulion, listki laurowe, ziarna pieprzu i ziela angielskiego, mrożone warzywa, gotuję ok. 10 minut-tak aby warzywa pozostały chrupkie. Do całości dodaję odcedzoną fasolkę, doprowadzam do zagotowania, dodaję kaszę, roztarty w palcach majeranek, sól i pieprz, nakrywam, pozostawiam na 5 minut, jeszcze raz mieszam, próbuję, jeśli jest potrzeba doprawiam. Zupę podaję posypana pokrojoną miętą-bądź inną świeżą zieleniną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Kasza Kuskus Warzywa Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować