Błyskawiczna surówka z kapusty kiszonej z majonezem

5 (3 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo prosta surówka z kapusty kiszonej, czerwonej cebuli i jabłka z dodatkiem majonezu. Jest to wersja może nieco mniej zdrowa niż ta z olejem lub oliwą, ale bardzo smaczna.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g kapusty kiszonej
    1 mała czerwona cebula
    1 jabłko
    1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
    1 czubata łyżka majonezu
    cukier i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Błyskawiczna surówka z kapusty kiszonej z majonezem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę lekko odciskamy i kroimy, Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy w cienkie ćwierćplasterki. Składniki surówki mieszamy, dodajemy majonez, doprawiamy cukrem i pieprzem i dokładnie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Czerwona cebula Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować