Bardzo prosta surówka z kapusty kiszonej, czerwonej cebuli i jabłka z dodatkiem majonezu. Jest to wersja może nieco mniej zdrowa niż ta z olejem lub oliwą, ale bardzo smaczna.
10 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
250 g kapusty kiszonej
1 mała czerwona cebula
1 jabłko
1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
1 czubata łyżka majonezu
cukier i pieprz do smaku
Błyskawiczna surówka z kapusty kiszonej z majonezem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę lekko odciskamy i kroimy, Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy w cienkie ćwierćplasterki. Składniki surówki mieszamy, dodajemy majonez, doprawiamy cukrem i pieprzem i dokładnie mieszamy.
Komentarze