Błyskawiczna sałatka Michała

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Moja mama zachęca mnie do odkrywania nowych smaków w kuchni. Lubię robić sałatki, ale największą radość sprawia mi ozdabianie. Często dekoruję też potrawy u babci.

Składniki:

  • ● puszka tuńczyka w sosie własnym lub w oleju
    ● puszka ananasa w kostkach
    ● puszka groszku konserwowego
    ● puszka kukurydzy
    ● puszka czerwonej fasoli
    ● mały słoik majonezu
    ● sól
    ● pieprz
    ● 1/2 pęczka natki
    pietruszki
    ● ogórek
    ● kilka rzodkiewek
    ● kilka goździków

Błyskawiczna sałatka michała - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ananasa, tuńczyka, groszek,
    fasolę i kukurydzę osączamy
    i wsypujemy do miski.
  • 2. Dokładnie mieszamy, doprawiamy
    solą i pieprzem i dodajemy
    3/4 majonezu. Sałatkę przekładamy
    do salaterki. Wierzch
    równomiernie smarujemy pozostałym
    majonezem.
  • 3. Ogórka, rzodkiewki i natkę
    pietruszki myjemy i osuszamy.
    Rzodkiewki i obranego ogórka
    fantazyjnie wycinamy. Używając
    wykałaczek, tworzymy postacie,
    z goździków robimy oczy.
    Ozdabiamy sałatkę. Z gałązek
    natki obrywamy listki i dekorujemy
    sałatkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2010

Komentarze

Podobne przepisy