Błyskawiczna sałatka

4.5 (145 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zajmuję się domem i 5-letnim synkiem Mateuszkiem.

Składniki:

  • ● 1/2 kapusty pekińskiej
    ● 1/2 puszki kukurydzy
    ● 1/2 puszki groszku
    ● 3 średnie kiszone ogórki
    ● 3 jajka
    ● kilka marynowanych pieczarek
    ● 3 łyżki majonezu
    ● sól
    ● pieprz
    ● keczup
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Pieczarki marynowane

Błyskawiczna sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy w małą kostkę.
  • 2. Liście kapusty myjemy i osuszamy. Kroimy w paski i oprószamy szczyptą soli. Odstawiamy na kilka minut, a następnie osączamy. Pieczarki kroimy w plasterki, a ogórki w małą kostkę. Kukurydzę i groszek osączamy.
  • 3. Kapustę, ogórki, groszek i kukurydzę mieszamy z jajkami i pieczarkami. Dopra­wia­­my solą i pieprzem. Mieszamy z majonezem. Dekorujemy kleksami keczupu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Kapusta pekińska Kukurydza Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować