Błyskawiczna babka jogurtowa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Szybka i łatwa w prygotowaniu

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 70 g margaryny
    - 300 g mąki
    - 200 g jogurtu naturalnego
    - 2 jajka
    -200 g cukru
    - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

    - cukier puder do posypania

Błyskawiczna babka jogurtowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ucieramy margarynę z cukrem, stopniowo dodajemy jajka i jogurt naturalny – dokładnie ucieramy. Na koniec wmieszać mąkę z proszkiem do pieczenia – ucieramy na jednolite ciasto. Ciasto przelewamy do posmarowanej formy na babkę, pieczemy 40 minut w temperaturze 180. Upieczoną posypujemy cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy