Błyskawiczna babka jogurtowa

4.5 (175 ocen)

  • 60 min

Pyszna, łatwa w przygotowaniu i szybka babka na bazie jogurtu. Jest bardzo delikatna, lekka i wilgotna. Z powodzeniem można ja upiec wcześniej gdyż długo zachowuje świeżość. Dodatkowo jak ktoś lubi można dodać do ciasta, rodzynki.

  • 60 min

Składniki:

  • - 70 g margaryny
    - 300 g mąki
    - 200 g jogurtu naturalnego
    - 2 jajka
    - 200 g cukru
    - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    - cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Desery

Błyskawiczna babka jogurtowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie ciasta 1. Ucieramy margarynę z cukrem, stopniowo dodajemy jajka i jogurt naturalny – dokładnie ucieramy. Na koniec wmieszać mąkę z proszkiem do pieczenia – ucieramy na jednolite ciasto.
  • Przelewamy ciasto do formy 2. Ciasto przelewamy do posmarowanej formy na babkę, pieczemy 40 minut w temperaturze 180.
  • Posypujemy babkę cukrem 3. Upieczoną posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować