Blue Velvet Cupcake

0 (0 ocen)

  • 60 min

Nie dodałam jajek i ciasto wyszło bardzo gęste, ale babeczki są rewelacyjne. Nie za słodkie, dlatego dodałam krem na bazie śmietanki i żelatyny. Co tutaj dużo mówić. Też je zróbcie!

  • 60 min

Składniki:

  • * 180 g Kasi
    * 2,5 szklanki mąki pszennej
    * 2 jajka - ja nie dałam
    * 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
    * szczypta soli
    * szklanka cukru pudru
    * szklanka maślanki
    * 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    * barwnik spożywczy niebieski

Blue velvet cupcake - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzeć z cukrem i ekstraktem waniliowym. Dodać jajka - ja nie dałam, bo zapomniałam. Wymieszać na zmianę z mąką połączoną z solą i proszkiem oraz maślanką. Połączyć z barwnikiem. Piec 20 minut w 180 stopniach.
    Krem :
    * mała śmietanka kremówka
    * łyżka żelatyny
    * pół szklanki wrzątku
    * 2 łyżki cukru pudru
    Przygotowanie :
    Kremówkę ubić z cukrem, dodać dobrze rozmieszaną żelatynę we wrzątku. Ubić. Ozdobić babeczki. Przełożyć do lodówki. Do dekoracji używałam cukrów kolorowych, które sama przygotowałam.

Porady

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy