Nie dodałam jajek i ciasto wyszło bardzo gęste, ale babeczki są rewelacyjne. Nie za słodkie, dlatego dodałam krem na bazie śmietanki i żelatyny. Co tutaj dużo mówić. Też je zróbcie!
Blue velvet cupcake - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę utrzeć z cukrem i ekstraktem waniliowym. Dodać jajka - ja nie dałam, bo zapomniałam. Wymieszać na zmianę z mąką połączoną z solą i proszkiem oraz maślanką. Połączyć z barwnikiem. Piec 20 minut w 180 stopniach.
Krem :
* mała śmietanka kremówka
* łyżka żelatyny
* pół szklanki wrzątku
* 2 łyżki cukru pudru
Przygotowanie :
Kremówkę ubić z cukrem, dodać dobrze rozmieszaną żelatynę we wrzątku. Ubić. Ozdobić babeczki. Przełożyć do lodówki. Do dekoracji używałam cukrów kolorowych, które sama przygotowałam.
Komentarze